Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Ne nadarmo se říká, že rodiče hravě uživí třeba pět dětí, ale ani pět dětí neuživí své rodiče.

0 0
možnosti
IB

Dobrý den, děkuji všem za příspěvky, jsem za ně ráda. Musím ale přiznat, že mě docela překvapilo, kolik rad,od některých z Vás, je uděleno právě důchodci (píši o konkrétních lidech) a na bezdomovce se zapomnělo.

Důchodce má opravdu velkou výhodu, že má vlastní domov - pronajatý byt, kterého si váží, proto se snaží o tento domov nepřijít.

Rady: 1) zažádat o příspěvek na bydlení - má pronajatý byt a zkuste se zeptat vlastníka bytu (tady v tom případě se jedná o soukromou osobu), zda Vám dovolí mít v bytě trvalý pobyt , bez kterého příspěvek nedostanete. Navíc není rozvedený, žije v odloučení (což je také důležitý fakt při zažádání o  sociální dávky)

            2) ať mu děti koupí (nejlépe hned druhý den po dosloužení té staré), televizi -  nevím, kdo z Vás by trval na tom, že nutně  něco potřebuje hned -nota bene -  když máte od dětí příslib, tak nějaký pátek počkáte (ve článku pouze konstatuji, že televizi nemá, nestěžuje si)

            3) tahá brašnu, aby měl práci, aby "k něčemu byl" - umím si, s dovolením, představit zajímavější a fyzicky  méně náročnou práci, jen kdyby byla.....

            4) dovoz obědů - ano služba existuje, ale ať mi slečna Prasličková doporučí, ve kterém městě jsou zhruba za dvacetikorunu. Všude, pokud vím, nejlevnější je za 55,-Kč (město důchodcům přispívá 10,-Kč a chcete-li s dovozem, tak si zase těch 10,-Kč přičtěte) Vzhledem k financím se jeden oběd vyplatí pro dvojici důchodců.

Tak a teď, prosím, poraďte, bezdomovci (o kterém jsem psala), co má udělat, aby měl stejný domov jako zmíňovaný důchodce? Já bych začala, s prominutím, u problému s alkoholem.

Nebo si myslíte, že by mu mělo město  přidělit byt a starej se sám, buď rád, že máš svůj domov?

Jen si nejsem úplně jista, zda by výše jmenovaný vstřícný krok,  právě tento pán ocenil. Vážil si by toho, že má domov nebo by dal, bohužel, přednost zase alkoholu a tím by záhy o byt opět  přišel...........

Závěrem chci vám všem popřát hezký den

1 0
možnosti
Foto

Denní centra většinou dávají polévku zdarma či za symbolický poplatek Protože se jedná o službu nízkoprahovou, nikdo u dveří nekontroluje, zda se jedná o bezdomovce, nebo prostě jen o nemajetného člověka. Vášdůchodce si tam tedy klidně může na polévku zajít.  Dále, u  nás například existuje možnost objednávat si jídlo ve školní jídelně (20 Kč/oběd), je hojně využívána právě důchodci, i některé matky v domácnosti si tam jídlo objednávají. A proč většina lidí radila tomu důchodci? No protože ten z vašeho článku vyšel jako chudák, který potřebuje pomoci a nikdo mu nepomůže, narozdíl od bezdomovce, o kterého je dle vašich představ královsky postaráno. No a přestat s alkoholem...ano, to by bylo nejlepší, zkuste se podívat na nějaký dokument o závslostech, zjistíte, že "přestat s alkoholem" je problém i pro lidi materiálně zajištěné s fungujícím rodinným zázemím, natož pro člověka, který nemá oporu v rodině a přátelích a je na ulici. Představujete si to jako Hurvínek válku.

2 0
možnosti
PK

Mně by docela zajímalo, co děti tady těch diskutujících koupily rodiči důchodci k svátku, vánocům? Podle mne tak ponožky, flašku vína. Nebo jestli mu mladá vypere, zajde uklidit, nakoupit, zeťák vymaluje. Tak jak to bylo - samozřejmě ne vždy - o jednu, dvě generace dříve. Kolikrát jsem u tchyně maloval, vozil ji s námi na dovolenou.  Dnes všude slyším - táto, není čas.

Je to zdánlivě z jiného soudku, ale mně sedmdesátníkovi jen velmi zřídka nabídne někdo z mladých místo v tramvaji. Asi vypadám na čtyřicet;-D

0 0
možnosti
VH

Příště, než sednete k PC, poraďte 'důchodci', jak zažádat o příspěvek na bydlení. Možná by nemusel tahat onu brašnu.  Já jsem ovšem přesvědčen, že ji tahá zejména proto, aby měl práci, aby "k něčemu byl".

4 1
možnosti
Foto

Nebo mu může doporučit nějakou sociální službu. U nás mají důchodci možnost dovozu obědů za cca za dvacku, i na tu klobásu by zbylo...

1 0
možnosti
AH

A46l34e89n86a 20H50o40r13k86á

30. 9. 2014 13:28

Tak vedle vašeho důchodce bledne i Děvčátko se sirkami, ale nějak se mi to nezdá. Má tři (předpokládám dospělé) děti, které "mu slíbily, že mu časem opatří nějakou starší televizi?" :-) To žijí všechny ty děti v takové bídě, že je pro ně problém složit se tátovi na televizi? Novou televizi pro nenáročného diváka pořídíte do 3 000, což mi vychází... chvíle napětí... tramtadadá - litr na osobu. Na co ti tři čekají, až bude televize za odvoz? :-) Rozhodně nechci zlehčovat situaci důchodců, on je kolikrát docela kumšt s tím vyžít, ale řekla bych, že jste si tu realitu z masa a kostí kapku přibájila, jenže ve výsledku to vyzní spíš komicky.

PS: Jen tak ze zvědavosti jsem prošla nabídku bazaru. Funkční Panasonic, úhlopříčka 55 cm, 900 Kč. Tři stovky na osobu :-)

3 0
možnosti
TB

ale je zase možné, že mu to slíbily ,ale ve skutečnosti mu vlastně nic dát nechtěli. Však to znáte, děti se taky chovají normálně, slib nebolí a taky nic nestojí

1 0
možnosti
RJH

Zkuste dát tenhle svůj výplod tomu penzistovi a zeptejte se ho, proč s tím svým lopocením nesekne a nestane se raději tím bezdomovcem, který má podle vašich představ tak neskonale lehčí živobytí a pohodovější standard.

Ten váš důchodce dělá evidentně všechno proto, aby neskončil právě jako ten bezdomovec. A jistě ví proč, stejně jako to víme my ostatní a vy to možná budete taky vědět, když si dáte tu ukrutnou práci a zkusíte chvíli přemýšlet, než zase napíšete podobnou ptákovinu.

6 1
možnosti
Foto

Přesně, pokud je život bezdomovce tak prima, proč se ten pán na ty letáky nevyprdne a nejde taky jíst zadarmo a koukat na televizi na denní centrum?

2 1
možnosti
  • Počet článků 248
  • Celková karma 17,15
  • Průměrná čtenost 582x
Poslední dobou se snažím vrátit ke psaní, které mě provázelo na cestě náctiletým životem.Dává mi pocit síly a energie, kterou potřebuji při výchově svých tří synů.

Seznam rubrik