Likvidátor škodné

Severín viděl odnepaměti vše černobíle, což znamenalo, buď je daná věc dobrá nebo na odpis. Nic mezi -pouze karma nebo pekelné plameny! To platilo i u jeho velkého koníčka - včelaření. Včely miloval, naopak vosy nenáviděl.

Vosy pro něho znamenaly velký hmyzí omyl. Znepříjemňovaly, podle jeho úsudku, žití včelám, čmelákům, dobrým lidem i ostatním pozitivním tvorům. Proto je s velkou vášní likvidoval. Měl na dané vraždění svoji vlastní taktiku. Naučil se palcem a ukazováčkem pravé ruky vosu rychle zmáčknout a usmrtit.

Co nejméně porušené mrtvé vosí tělo, dával si opravdu velmi záležit, aby smrtící akt byl co nejšetrnější k tělesným pozůstatkům, pak opatrně vložil do velké krabičky od sirek. Malé vosí rakvičky doma potahoval černým sametem. Nikdy nezapomněl na víko krabičky nalepit bílý štítek, na který dělal čárky, aby měl přehled, kolik nebožtíků tam leží. V obývacím pokoji si dokonce vyrobil regálový kafalk, kde měl všechny černé truhličky řádně vystaveny.

Před rokem v létě se monolog Severína, jako každou neděli, líně táhnul prostranstvím putyky. U stolu sedělo pár štamgastů, kteří jeho proslovu nevěnovali vůbec žádnou pozornost. Bavili se mezi sebou o nové ženské prsaté posile, jenž minulé pondělí nastoupila do smíšeného zboží.

Severín detailně do éteru líčil vše, co se odehrávalo v jeho včelařských úlech, měl tam nainstalované kamery. Dokázal do nejmenších podrobností popisovat život v každém včelíně.

"Takže, kámo, kdyby si ty tvoje včelí panenky pozvaly nějaké frajery, myslím tím samozřejmě čmeláky, tak ty bys na to hltavě čuměl. Kde je nějaké soukromí, nech je žít, nestrkej do jejich ložnice nos, šmíráku", rozohnil se notně opilý Čenda a silně bouchnul do stolu.

"Nic takového se nemůže stát, mysli hlavou, učivo přírodopisu základní školy, čmeláci a včely", podívá se na něho velmi přísně Severín a v duchu si alkoholového notorika Čendu zařadil do kategorie blbů na odpis a už, už se chtěl uraženě odebrat k odchodu, když nad jeho hlavou se náhle objevila vosa. Nejdříve kroužila dokola a potom se odvážila přiletět, sedla si na okraj sklenice s úmyslem cucnout si sladké čepované kofoly, kterou měl rozpitou vnouček jednoho ze štamgastů.

Severín hbitě vyskočil a jedním chvatem vosu zlikvidoval, opatrně ji strčil do poloprázdné krabičky. Vždy nosil jednu u sebe, udělal na ni čárku a nezapomněl ještě jednu napsat do černého notýsku, který byl součásti jeho příručního zavazadla. Slastně zamlaskal, protože suma mrtvých se zaokrouhlila na rovné dva tisíce.

Všichni v hospodě kývali obdivně hlavou, někteří dokonce nahlas pozitivně konstatovali, že se Severín čím dál více ve svých vražedných metodách zdokonaluje. Je to rychlejší, efektivnější, modernější a také se na to dá lépe dívat.

Náhle si opilý Čenda všimne velkého ošumtělého batohu, do kterého Severín vkládá krabičku. "Ty vole, tobě  nestačí vosí mrtvoly, chystáš se na něco většího!", vykřikne Čenda.

"Mlč už přírodovědný negramote, dnes těch vosích funusů bude více, je den D, připíši si do pohřebního notesu nejméně dvojciferné číslo", mne si radostně ruce Severín.

"Neměl byste pytlačit podnapilý, těch pět piv prolitých hrdlem udělá svoje, to mi věřte, nechte si to, až budete střízlivý", skloní se k Severínovi starý hospodský.

"Láry, fáry, poseroutci, vy se zmůžete tak akorát na další škopek chmelového moku, já mám v plánu něco velkého", obrátí se na všechny Severín, zaplatí a s velkým batohem odchází pryč z lokálu.

                                                         ****

"Pane náčelníku, to vosí hnízdo jsem se chystal co nejdříve nahlásit", blekotá rozčílený starý pan Kadeřábek a ukazuje směrem ke střeše polorozpadlé kůlny.

"Nenapadlo mne, že to může způsobit takovou tragédii", tře si nervózně staroušek oči.

"Nechápu - všechny  mu šly po krku, alergický šok způsobil udušení", smutně se k oběma otáčí lékař.

"Co jsem na světě, nic takového, pane doktore a náčelníku, nepamatuji, vždyť on byl včelař", pokračuje roztřepaný stařík.

"Dejte si, dědo, na toho nebožáka, štamprli a já zavolám hasiče na likvidaci těch vosích vražedkyň, myslím, že si všechny do jedné zaslouží šibenici", pohladí po rameni pane Kadeřábka policejní náčelník, načež vytahuje mobil, aby nekompromisně přivolal popravčí četu.

 

 

 

Autor: Irena Bátrlová | neděle 18.2.2024 17:52 | karma článku: 15,10 | přečteno: 304x
  • Další články autora

Irena Bátrlová

Dámský knírek a kvartální alkoholička

Vendelína zaspala. Po strastiplné noci, kdy si myslela, že se jejímu chrupu přišel pomstít bývalý nátělníkový exmilenec, se nebylo čemu divit.

27.4.2024 v 10:52 | Karma: 10,00 | Přečteno: 225x | Diskuse| Poezie a próza

Irena Bátrlová

Podáš zub a sežere ti celý chrup

„Nejste se zubem spokojená?“, ozve se na druhém konci mobilního přístroje a je poznat, že neznámý ženský hlas již ubral na líbeznosti.

24.4.2024 v 5:25 | Karma: 9,58 | Přečteno: 427x | Diskuse| Poezie a próza

Irena Bátrlová

Nejkulaťoulinkatější

Vendelína uklízí ve škole, dříve učila, nyní uklízí. V této škole se vyskytují celkem čtyři koordinátoři čistoty a pořádku.

22.4.2024 v 5:25 | Karma: 10,76 | Přečteno: 541x | Diskuse| Poezie a próza

Irena Bátrlová

Když Barbína promluví

Až po třetím telefonickém vyzvánění se ozvalo přeslazené: „Haló, kdo prosím?“. „Jsem nějaká Vendelína a našla jsem vaši fotografii válet se u hřbitovních kontejnérů, možná nedopatřením jste vypadla...“

20.4.2024 v 5:25 | Karma: 14,53 | Přečteno: 748x | Diskuse| Poezie a próza

Irena Bátrlová

Nedokonalá každým coulem

Konečně doma! Vendelína odhodila kabelku a zamířila do sprchy. Byla z předcházejícího hřbitovního sprintu propocená až na kostru. Navíc návaly hormonálních vln ji poslední dobou razantně vyšplouchávaly z pohodového života.

18.4.2024 v 5:25 | Karma: 13,67 | Přečteno: 457x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Ruské vojsko dobylo další ves, hlásí Moskva. Padnout měla Novobachmutivka

28. dubna 2024  14:27

Sledujeme online Ruská vojska dobyla další vesnici v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny, Novobachmutivku, uvedlo v...

TOP 09 má na ministra pro vědu a výzkum čtyři kandidáty, řekl Válek

28. dubna 2024  12:58,  aktualizováno  14:25

Na ministra pro vědu a výzkum má TOP 09 podle místopředsedy strany a ministra zdravotnictví...

V Rakousku zemřel český turista, měl nehodu při jízdě na kajaku

28. dubna 2024  14:15

Při sobotní nehodě na kajaku nedaleko rakouské obce Scheffau zemřel 36letý Čech, uvedla rakouská...

V Ostravě se střetl motorkář s dvěma vozidly, zraněním na místě podlehl

28. dubna 2024  11:15,  aktualizováno  13:29

V Ostravě na ulici Rudná poblíž křižovatky s ulicí Vratimovskou se střetl motorkář s dvěma vozidly....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 251
  • Celková karma 16,30
  • Průměrná čtenost 575x
Poslední dobou se snažím vrátit ke psaní, které mě provázelo na cestě náctiletým životem.Dává mi pocit síly a energie, kterou potřebuji při výchově svých tří synů.

Seznam rubrik